Translate

четвъртък, 8 август 2013 г.

Ананас Франсе



FACEBOOK

Здравейте,


Тази рецепта е една от любимите ми и беше първата такава, която откраднах от френската кухня, а дали е наистина френска и идея си нямам.

Никога не съм се смятала за голяма кулинарка, но с течение на времето установих колко забавно, лесно и увличащо може да бъде готвенето, особено когато е съчатано с предизвикателството да готвиш вкусно, НО и здравословно.

Обикновенно проготвям тази рецепта, когато искам да шашна гостите и да има АУуу, Оууу : )

Хубавото на това ястие, е че няма нужда от сосове или от някаква добавка като бульон, който е пълен с изкувсвени подобрители и неща, които НЕ идват директно от природата.  Все повече се опитвам да се придържам до идеята да ям колкото се може повече истинска храна и да избягвам опакованите полу- фабрикати и всичко, което в първоначалният си вид не е в натурална форма.



ПРОДУКТИ:
- 1 Ананас ( ако е за двама)
- Пилешки гърди ( около 400 грама)
- Ориз ( използвам  в пликче, за варене)
- Сушени подправки или ако имате пресни ( моркови, магданоз, целина..)

- Джинджифил, сол




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разрязваме ананаса на две равни половини и издълбаваме вътрешноста, която нарязваме на малки кубчета.
(Пуска доста сок, който можем да отделим и воала, имаме готов фреш от ананас)


 Нарежете пилето на малки късчета ( нещо, което бих могла да направя следващият път е да овкуся пилето с черен пипер, белтък и сусам). Върху тефлонов тиган го запичаме без никаква мазнина или, ако имате използвайте кокосово олио)



Когато предцените, че е готово прибавете нарязаните кубчета ананас за една-две мин., колкото да се затопли и да пусне сок. Последната фаза е да напълним с приготвената смес издълбаният ананас, който играе ролята на канапе.




Оризът се приготвя за не повече от десет мин. Този, който се продава в такива пликчета се предлага в различни аромати, така че можете да експериментирате и да вземете такъв, който ви харесва придавайки на ястието, нотка изисканост. Докато го варим прибавете в последните минути, шепа от сушените зеленчуци и подправете на сол.









Няма коментари:

Публикуване на коментар