Здравейте,
Никога не съм се смятала за голяма кулинарка, но с течение на времето установих колко забавно, лесно и увличащо може да бъде готвенето, особено когато е съчатано с предизвикателството да готвиш вкусно, НО и здравословно.
Обикновенно проготвям тази рецепта, когато искам да шашна гостите и да има АУуу, Оууу : )
Хубавото на това ястие, е че няма нужда от сосове или от някаква добавка като бульон, който е пълен с изкувсвени подобрители и неща, които НЕ идват директно от природата. Все повече се опитвам да се придържам до идеята да ям колкото се може повече истинска храна и да избягвам опакованите полу- фабрикати и всичко, което в първоначалният си вид не е в натурална форма.
ПРОДУКТИ:
- 1 Ананас ( ако е за двама)
- Пилешки гърди ( около 400 грама)
- Ориз ( използвам в пликче, за варене)
- Сушени подправки или ако имате пресни ( моркови, магданоз, целина..)
- Джинджифил, сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разрязваме ананаса на две равни половини и издълбаваме вътрешноста, която нарязваме на малки кубчета.
(Пуска доста сок, който можем да
отделим и воала, имаме готов фреш от ананас)
Нарежете пилето на малки късчета ( нещо, което бих могла да направя следващият път е да овкуся пилето с черен пипер, белтък и сусам). Върху тефлонов тиган го запичаме без никаква мазнина или, ако имате използвайте кокосово олио)


Когато предцените, че е готово
прибавете нарязаните кубчета ананас за една-две мин., колкото да се затопли и
да пусне сок. Последната фаза е да напълним с приготвената смес издълбаният
ананас, който играе ролята на канапе.
Оризът се приготвя за не повече от
десет мин. Този, който се продава в такива пликчета се предлага в различни
аромати, така че можете да експериментирате и да вземете такъв, който ви харесва
придавайки на ястието, нотка изисканост. Докато го варим прибавете в последните
минути, шепа от сушените зеленчуци и подправете на сол.
Няма коментари:
Публикуване на коментар