Translate

вторник, 6 август 2013 г.

Ягодово парфе с чиа

FACEBOOK


Напоследък съм особено запалена по всякакви здравословни и непознати за мен нови храни, като спирулина ( вид водоросли), агаве или чиа, за които не бях чувала дори, че съществуват.

Днешната рецепта е ягодово парфе с чиа и не, не си мислете, че аз съм я измислила. :) Все още не съм толкова напреднала кулинарно, но обожавам да откривам нови рецепти, които не съдържат захар или изкуствени съставки.

Да си призная с това парфе нахраних цялото семейство и всички до един, включително и аз имахме една и съща реакция... :)

На всички ни хареса, но беше и някак странно на вкус, предполагам защото, никога никой от нас не е свикнал да яде подобно нещо. Едно е сигурно, никой не си върна порцията :), а за мен беше релаксиращо да задоволя апетита си за сладко с десерт, който не само, че не съдържа захар, но е и изключително полезен, нов и интересен на вкус.

Рецептата е супер проста за 3 чаши:



СЪСТАВКИ:
  • 1 ч.ч. кашу
  •  250 г ягоди 
  • 1/2 ч.ч. чиа 
  • 1 банан
    2 с. л. сок от лимон
  • 1 ч.ч. минерална вода * следващият път ще пробвам с половин чаша, защото парфето ми стана малко воднисто

ЗА УКРАСАТА:
  • ягоди 
  • счукани какаови зърна * аз нямах, но вие можете да добавите дори сурово какао на прах, ако имате
  • парченца суров шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 
Разбивате в блендер кашуто, ягодите, банана, водата и лимоновия сок, докато получите кремообразна смес.  Накиснете чиата за пет мин. в две супени лъжици вода и след това изсипете съм останалата смес и разбъркайте. Изсипете в чаши или купички, украсете по желание и сложете в хладилника за около 1 час.



















Надявам се рецептата да ви хареса, на всичкото отгоре се прави и доста бързо, а това винаги е от полза ;)

До скоро,

Яна

Няма коментари:

Публикуване на коментар