Translate

петък, 20 юни 2014 г.

ЗАКУСКА ОТ АВОКАДО


 Здравейте,

предложение за една бърза рецепта за закуска, с която можете да разнообразите менюто си. :)


СЪСТАВКИ:  
4 узрели авокадо  
8  пресни яйца  
2 ч.л. черен пипер  
2 супена лъжица нарязан див лук

ПРИГОТВЯНЕ:
- Загрейте фурната до 300 градуса.
- Нарежете авокадото на половина и извадете ямата. Лъжичка около две супени лъжици от плът от центъра на авокадо е достатъчна, така че яйцето ще приляга плътно в центъра.
- Поставете авокадото в малка тавичка.
- Сложете едно яйце във всяка половина на авокадото. Опитайте се да изсипете първо жълтъка и чак след това белтъка да покрие авокадото.
- Поставете във фурната и печете в продължение на 15 до 20 минути. Времето за приготвяне, ще зависи от размера на вашите яйца и авокадо. Просто се уверете, че белтъците имат достатъчно време, за да се втвърдят.
- Извадете от фурната, след което подправете със черен пипер, лук и гарнитура по ваш избор.

 
* За да запишете тази рецепта, не забравяйте да кликнете SHARE, така че ще се съхранява на личната си страница * ;)


Тренер Яна

Няма коментари:

Публикуване на коментар