Translate

сряда, 23 октомври 2013 г.

Броколи с ядки и сирене

 FACEBOOK
Привет,

Днес съм Ви приготвила рецепта с любимият за мен зеленчук - броколи.
Повечето хора правят веднага физиономия само при споменаването на този зеленчук, но нека Ви кажа, че ако само го варите без нищо повече и аз няма да го харесвам :)

Приготвянето на такива здравословни рецепти изискват много подправки и фантазия, за да станат неустоими. 

ПРОДУКТИ: 
За тази рецепта имате нужда от:
- 1 малка глава броколи, около 400гр.
- шепа ядки по ваш избор ( аз използвам кашу)
- 2 белтъка и 1 жълтък, ако искате да направите рецепта още по-диетична, можете да използвате 3 белтъка
- Глава лук
- Около 50 грама ниско-маслено сирене  ( слагам на око, колкото да се усеща вкуса му)
- Червена чушка
- 3 стръка целина
- 3 супени лъжици заехтин или кокосово олио
- 1 чаена лъжица ( розмарин, джинджифил, кимион, черен пипер) Сол не слагам, тъй като сиренето ми е солено.
- Половин чаша вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В тиган задушете лука със заехтин
Нарежете на дребно броколите, ядките, зеленчуците и ги прибавете в тигана заедно с половин чаша вода, бъркайте около 15 минути, докато се свари.Ако имате нужда долейте... Броколито трябва да стане меко и годно за консумация.


Смесете яйцата и всички подправки, както и сиренето. Изсипете получената смес и разбъркайте около 2 мин.

Внимавайте да не загори, постоянно разбърквайте с лъжицата. След 2-3 минути, вече е готово за консумация

Ястието е много вкусно, дори и студено, прибавете още сирене, ако желаете.
Можете да сервирате за обяд или вечеря, а дори и като снакс между две хранения.
Това е засега от мен. Очаквайте включване :)

Яна



Няма коментари:

Публикуване на коментар