Ето вече към менюто си мога без притеснения да прибавя и пържените филийки без да се притеснявам. Рецептата е предложение за здравословна закуска, която подпомага тренировъчният ми режим, а в същото време ме освобождава психически от рамките на т.нар. диети.
ПРОДУКТИ:
- няколко филии пълнозърнест хляб ( вземете някой, който е мек, спомням си, че имаше Бонус навремето не знам дали още съществува, но го избягвайте, това е по-твърд хляб и няма да попие добре)
- 2/4 яйца в зависимост от това колко филии ще пържите за две-три филийки отиват две яйца
- щипка канела
- 1 чаена лъжица кокосово олио ( най доброто олио за пържене според редица изследвания е кокосовото масло, единственно то може да бъде загрявано до 230 °C за разлика от други масла (олио), които ставaт канцерогенни при висока температура в това число и слънчогледовото олио, което масово се използва в българската кухня при готвене. Горещо ви съветвам да си вземете кокосово масло и да готвите с него. То повишава добрият холестерол и намалва лошият, освен това е единствената мазнина, която ви позволява да отслабвате, приемайки повече мазнини. Не се страхувайки бъдейки на режим да приемате мазнини, стига те да са от полезният списък, а нашето масло е :)
За тези, които искат да прочетат малко повече намерих една чудесна статия на английски по въпроса КОКОСОВО МАСЛО
- щипка сол
- мед
![]() | |
Разбийте две яйца | - |
![]() | |
Поръсете ги с канела и сол |
![]() |
Накиснете :) филийките в яйцата и поръсете отгоре с канела |
![]() |
Сложете една чаена лъжица от кокосовото олио в тиган |
![]() |
Сложете филиите в тигана и ги обръщайте често, за да не загорят. Трябва да добият златист загар. |
![]() | ||
Личен избор е да ги намажете с мед отгоре, за тези, които не са опитвали сироп от агаве го препоръчвам като алтернатива. Аз лично го харесвам повече и от меда. |
Шеф Яна :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар