Translate

четвъртък, 19 септември 2013 г.

О ДАА, пържени филии...!!!

Здравейте банда,


ходя на гости всяка седмица и от скоро всеки път там ми приготвят пържени филии. Принципно пържени филии бях вкусвала само като тинейджърка, у нас не са се приготвяли от години. Може би точно затова винаги са ми се стрували толкова вкусни и примамливи в чинийката, когато съм на гости и докато се усетя и предавах гарда. После чувството за вина ме обземаше, олио, пържено, целулит едва ли можете да си представите душевното ми състояние часове след като бях хапнала едва една филийка. За човек, който НЕ е на диета, но се храни сравнително здравословно, всяко залитане от правия път те кара да чувстваш все едно слагаш отрова в тялото си. И понеже не съм привърженичка на диетите, а в същото време искам да ям едновременно здравословно, но и да се наслаждавам на всички онези вкусни неща, които обичам да ям. Не искам да живея с чувството, че за да съм слаба и стегната, трябва да подлагам тялото си на лишения. За това винаги търся нови и нови рецепти, които да изпробвам и които да са хем вкусни, хем да не се самоубия емоционално след като хапна нещо :)

Ето вече към менюто си мога без притеснения да прибавя и пържените филийки без да се притеснявам. Рецептата е предложение за здравословна закуска, която подпомага тренировъчният ми режим, а в същото време ме освобождава психически от рамките на т.нар. диети.

ПРОДУКТИ:
- няколко филии пълнозърнест хляб ( вземете някой, който е мек, спомням си, че имаше Бонус навремето не знам дали още съществува, но го избягвайте, това е по-твърд хляб и няма да попие добре)

-  2/4 яйца в зависимост от това колко филии ще пържите за две-три филийки отиват две яйца

- щипка канела

- 1 чаена лъжица кокосово олио ( най доброто олио за пържене според редица изследвания е кокосовото масло, единственно то може да бъде загрявано до 230 °C за разлика от други масла (олио), които ставaт канцерогенни при висока температура в това число и слънчогледовото олио, което масово се използва в българската кухня при готвене. Горещо ви съветвам да си вземете кокосово масло и да готвите с него. То повишава добрият холестерол и намалва лошият, освен това е единствената мазнина, която ви позволява да отслабвате, приемайки повече мазнини. Не се страхувайки бъдейки на режим да приемате мазнини, стига те да са от полезният списък, а нашето масло е :)

За тези, които искат да прочетат малко повече намерих една чудесна статия на английски по въпроса КОКОСОВО МАСЛО 

- щипка сол

- мед

Разбийте две яйца -
Поръсете ги с канела и сол
Накиснете :) филийките в яйцата и поръсете отгоре с канела
Сложете една чаена лъжица от кокосовото олио в тиган
Сложете филиите в тигана и ги обръщайте често, за да не загорят. Трябва да добият златист загар.
Личен избор е да ги намажете с мед отгоре, за тези, които не са опитвали сироп от агаве го препоръчвам като алтернатива. Аз лично го харесвам повече и от меда.

Само като гледам снимките отново ми се прияжда, но все пак не прекалявайте при консумацията им. Дори в този си по-здравословен вид повече от две филии сутрин за закуска не препоръчвам, можете да прибавите и някакъв плод, кисело мляко с ядки или фреш :)

Шеф Яна :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар