Translate

вторник, 26 ноември 2013 г.

Тиквен мъфин без захар

Здравейте приятели,

FACEBOOK

 
днес ще Ви изненадам с един страхотен десерт, който направих за първи път, но се оказа много сполучлив. Хубавото на тази рецепта, е че в зависимост от замразяването му, можете да го ядете топъл или студен. И в двата вариянта е вкусен.

Напоследък не мога да да си структурирам времето правилно, сигурно и на вас Ви се е случвало. Чета за курса за диетолози, който си е като атомна физика без да се майтапя и то на английски. В същото време подхванах да се самообучавам на разни компютърни програмки за обработка на снимки, да ходя на работа, ( което си е нормално занимание хах, но ми запълва все пак някаква част от времето), да тренирам, да планирам ранно посрещане на 8-ми декември :) ( все още си празнувам хах), но тази година ще се празнува предварително на 31 ноември, а мисля че и вече избрах място за празнуване на Новата Година и нямам търпение да го капарираме, за да не ни отмъкнат офертата. Вчера до посред нощите поръчвах и някой от подаръците за Коледа, ( да живее онлайн пазаруването) и изобщо при мен кипи, ври все едно е работилницата на дядо Коледа, а на мен ми се иска деня да се разтегли от 24-часов на 48, за да не си лягам всеки ден в 2.00. :)

Между всичко това успях да измайсторя няколко рецепти, които ще Ви ги пускам една по една. Днешната рецепта е тиквен мъфин, а нужните

 ПРОДУКТИ СА: 

За ОСНОВАТА:
  • 1 ч. пюре от тиква 
  • 5 накиснати фурми
  • 1 ч.л. канела
  • 1/4 индийско орехче
  • няколко орехчета
  • щипка сол
  • 1 супена лъжица кокосово масло ( разтопено)

Разбийте всичко в блендер и изсипете във формичката, до половината трябва да е сместа.
---------------------------------------------





За ШОКО часта:
  • 1 банан
  • 2 фурми
  • 6 ч.л какао на прах ( аз използвам Био какао от Перу) вземете такова, което е наистина диетично
  • 1/2 ч.л мляно кафе
  • 2-3 пакетчета канела
  • 1/2 ч.л канела
  • 1 ч.л разтопено кокосово масло 
Разбийте всичко в блендер и изсипете, за да донапълним формичката. Сложете във фризер за половин час да стегне.  

Надявам се рецептата да Ви хареса :)
Целувки в този мразовит ден.
Яна 



Няма коментари:

Публикуване на коментар